הרבה ילדים זקוקים לעזרה עם התמודדות בלחץ הבית-ספרי, כמו שיעורי בית, חרדות מבחנים, בריונות או לחץ חברתי. אחרים זקוקים לעזרה כדי לשוחח על רגשותיהם בקשר לבעיות משפחתיות, במיוחד אם מדובר בשינוי משפחתי משמעותי, כמו גירושים, מעבר דירה או מחלה קשה של אחד מבני הבית.

מטפלים בוחרים באסטרטגיות שהכי מתאימות לבעיה הספציפית ולילד עצמו. תרפיסטים לעתים קרובות יקיימו חלק מכל פגישה עם ההורים בנפרד, עם הילד בנפרד, ועם כל המשפחה יחד, ישנם מספר סוגי טיפולים:

 

טיפול התנהגות קוגניטיבי (CBT)

סוג הטיפול הזה לרוב שימושי עם ילדים ונערים שסובלים מדיכאון, חרדה או מבעיות התמודדות עם לחץ.

תרפיית התנהגות קוגניטיבית עוזרת להמיר מחשבות שליליות לתצורת חשיבה חיובית ויעילה יותר. טיפול זה יכול לכלול אסטרטגיות להתמודדות עם לחץ, תרגולי רגיעה, למידת כישורי התמודדות וצורות טיפול אחרות.

 

תרפיה פסיכואנליטית

נפוצה פחות בשימוש עם ילדים קטנים, אך ניתנת לשימוש עם ילדים גדולים יחסית ונערים שניתוח עמוק יותר של בעיותיהם עשוי להיטיב עימם. זהו ה”טיפול הדיבורי היבש”, שאינו מתמקד בבעיות עכשוויות באותה הדרך שעושים מטפלים התנהגותיים וקוגניטיביים.

 

במקרים מסוימים, עבודה אחד-על אחד עם המטפל יכולה להועיל מאוד בטיפול בבעיות דוגמת דיכאון, קשיים חברתיים או דאגות. במקרים אחרים, האפשרות הנכונה היא תרפיה קבוצתית, בה ילדים נפגשים בקבוצות של 6-12, בכדי לפתור בעיות וללמוד כישורים חדשים (כמו כישורים חברתיים וניהול כעסים).

 

טיפול משפחתי

יכול להיות יעיל במקרים רבים, כמו במקרה שבו בני המשפחה לא מסתדרים ביחד, רבים לעתים קרובות, או כשלילד או נער יש בעיות התנהגות. תרפיה משפחתית כוללת ייעוץ לבני המשפחה, ובכך היא עוזרת לשפר את כישורי התקשורת ביניהם. הטיפול מתמקד בטכניקות לפתרון בעיות ועשוי לסייע להורים בהתמודדות עם הבעיות השונות.

 

ייתכן ואתם מודאגים שילדכם יתעצבן כשתספרו לו על המפגש המתועד עם מטפל. למרות שלפעמים זה המצב, חיוני שתהיו כנים אודות הפגישה המתקרבת, ומדוע ילדכם צריך ללכת. בעיה זו תעלה במהלך המפגש, אך חשוב שתכינו את ילדכם לקראתה.

 

הסבירו לילדים צעירים שביקור מהסוג הזה אינו כולל בדיקות גופניות או זריקות. ייתכן ותרצו לציין שהרופא הספציפי הזה מדבר ומשחק עם ילדים ומשפחות כדי לעזור להם לפתור בעיות ולהרגיש טוב יותר. הילדים ירגישו רגועים יותר כשהם ילמדו שהמטפל עוזר להורים ולבני משפחה אחרים גם כן.

 

ילדים אחרים ונערים אף ישמחו לשמוע שכל מה שהם יגידו למטפל הינו חסוי ולא ישותף עם אף אחד אחר, כולל הורים ורופאים אחרים, היוצא מן הכלל הוא מקרה בו המטפל חש כי למטופל יש מחשבות אובדניות או שהוא עלול לפגוע בעצמו או באחרים.

 

נתינת המידע הזה לילדים לפני הפגישה הראשונה עוזרת בלכוון את הטונים, ומונעת מהילד שלכם להרגיש שונים או מבודדים, ומספק להם את הרוגע בכך שהמשפחה כולה תעבוד ביחד כדי לפתור את הבעיה.

טיפול בילדים

יהודית לוי פסיכותרפיסטית טיפול פרטני זוגי ומשפחתי

יהודית לוי
פסיכותרפיסטית
טיפול פרטני זוגי ומשפחתי

 

נייד: 052-3510381

מייל: judlevy08@gmail.com

בניית אתר - קידום פלוס